Materiaalit ja hoito-ohjeita

Materiaalit

Metsola-tuotteet on tehty kestämään. Teemme parhaamme taataksemme tuotteidemme laadun ja pitkäikäisyyden. Valitsemme materiaalimme erittäin huolellisesti ja seisomme arvojemme takana.

Metsola-tuotteet täyttävät kaikki Öko-Tex-tuoteturvallisuusominaisuudet. Öko-Tex on kansainvälinen tuoteturvallisuusmerkki. Merkki takaa asiakkaalle, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Tiukimmat vaatimukset on 1. luokan tuotteilla, joihin kuuluvat vauvojen ja alle 3-vuotiaiden tuotteet.

Yhteinen lainsäädäntömme EU:n alueella valvoo tuoteturvallisuuden toteutumista.

Metsola käyttää omien tuotteidensa valmistuksessa ainoastaan GOTS-sertifioituja luomupuuvillalankoja. GOTS (Global Organic Textile Standard) on kansainvälinen luomutuotannosta kertova materiaali- ja tuotesertifikaatti. Tuotteessa käytetty materiaali on jäljitettävissä sen alkulähteille asti. Standardiin sisältyy myös koko valmistuskaaren kattavia sosiaalisia sekä ympäristövastuuta koskevia kriteereitä.

Trikoo ja joustocollege

Valtaosa tuotteistamme valmistetaan erilaisista trikoo- ja collegekankaista. Kaikki valmistetaan, neulotaan ja printataan aina lähituotantona EU:n alueella.

Noudatathan aina pesulapun pesuohjeita trikoo- ja collegevaatteita pestessäsi. Pese tuotteet aina samanväristen vaatteiden kanssa ja moniväriset vaatteet kankaan vaaleimman sävyn mukaan. Nurinpäin kääntäminen pidentää vaatteen käyttöikää. Emme suosittele rumpukuivausta. Joustavat tuotteet kannattaa kuositella märkänä heti pesun jälkeen. Pesulämpötilasuositus on 30 astetta.

Merinovilla

Käytämme tuotteissamme paljon merinovillaa. Merinovillamme on eettisesti kerittyä ja 100-prosenttisesti mulesing-vapaata. Käyttämämme villalanka on Superwash-käsitelty. Superwash-käsittely tekee villasta konepestävän, ja sen ansiota villa ei huovu tai kutistu niin herkästi. Villasta tulee myös helpommin värjättävää, eikä se kutita ihoa.

Merinovilla on upea luonnonmateriaali, joka puhdistaa itse itseään, joten sen liiallista pesua kannattaa välttää. Voit raikastaa merinovillan tuulettamalla ja paikallisia tahroja voit pyyhkiä kostealla liinalla. Kun peset merinovillavaatetta vedellä, käytä aina kädenlämpöistä tai viileämpää vettä. Villatuotteille on saatavilla omat ekologiset pesuaineensa. Merinovilla on märkänä hyvin painavaa, ja siksi se kannattaa kuivattaa tasolla venymisen välttämiseksi. Merinovilla lämmittää talvella ja viilentää kesällä - mikä verraton luonnonmateriaali!

Villan luonteeseen kuuluu se, että hankautuessaan materiaali pilliintyy eli nukkaantuu - huomioithan tämän, jos tuote on kosketuksissa esimerkiksi takinkaulukseen. Neulostuotteeseen saattaa tulla langannousuja, jos se jää kiinni esim. tarranauhaan, kynteen tai johonkin muuhun terävään. Myös tämä on tyypillisiä neulokselle, ei valmistusvirhe. Sileä ja tiheäpintainen neulos on vähemmän herkkä langannousuille.

Noudata aina tuotteen pesuohjetta.
Jos tuotteessa on konepesun salliva merkki, villa suositellaan pestävän villapesuohjelmalla
Muista aina 100 % merinovilla-asusteissamme käsinpesu!

Pipojen tupsut

Suosittelemme irrottamaan tupsut ennen asusteen pesua.

Harsot / pyyhkeet

Harsokankaat täyttävät Öko-Tex-tuoteturvallisuusominaisuudet, ja ne on valmistettu GOTS-sertifioiduista luomupuuvillalankoista. Harsojen materiaali on 100 % luomupuuvillaa.

Tarvikkeet ja merkit

Hyödynnämme kaikkien tarvikkeidemme tuotannossa (langat, merkit, nauhat, napit jne.) lähialueemme pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat luotettavia sekä laadukkaita toimijoita. Kaikki tarvikkeemme valmistetaan joko Suomessa tai EU:n alueella, ja ne ovat turvallisia sekä Öko-Tex-sertifioituja. Käyttämämme nahkamerkit ovat aina nahkajäljitelmää. Samoin käyttämämme turkistupsut ovat tekoturkista tai luonnonkuidusta valmistettuja.

REACH-kemikaaliasetus

Ympäristölainsäädäntö ja -vaikutukset otetaan huomioon niin raaka-aineiden ja kemikaalien valinnassa kuin työmenetelmissäkin. Toimittajamme ovat velvollisia noudattamaan REACH-määräyksiä. REACH on EU:n kemikaaliasetus, jonka tavoitteena on varmistaa ympäristön ja terveydenhuollon korkea taso ja samalla lisätä EU:n kemianteollisuuden kilpailukykyä korkeilla turvallisuusvaatimuksilla ja tuotekehityksen edistämisellä. REACH velvoittaa teollisuutta aiempaa suurempaan kemikaaliriskien hallintaan ja tuottamaan turvallisuustietoa koko toimitusketjussa. www.reachneuvonta.fi