Materiaalit ja hoito-ohjeita

Materiaalit

Metsola-tuotteet on tehty kestämään. Teemme parhaamme taataksemme tuotteidemme laadun ja pitkäikäisyyden. Valitsemme materiaalimme erittäin huolellisesti ja arvojemme mukaisesti.

Metsolan käyttämillä materiaaleilla on Öko-Tex-sertifikaatit. Öko-Tex on kansainvälinen käyttöturvallisuusstandardi, joka takaa sen, ettei materiaaleissamme ole haitallisia kemikaalijäämiä, esimerkiksi torjunta-aineista, raskasmetalleista tai formaldehydistä. 

 

Trikoo ja joustocollege

Valtaosa tuotteistamme valmistetaan erilaisista trikoo- ja collegekankaista. Kaikki kuosikankaamme painetaan ja tuotteemme valmistetaan EU:n alueella. 

Noudatathan aina tuotteeseen merkittyjä pesuohjeita trikoo- ja collegevaatteitamme pestessäsi. Pese tuotteet samanväristen tekstiilien kanssa; jos tuote on monivärisen, valitse sen kanssa pestävät tekstiilit kankaan vaaleimman sävyn mukaan. Nurinpäin peseminen pidentää vaatteen käyttöikää.

Emme suosittele trikoo- ja joustocollegevaatteillemme ja -asusteillemme rumpukuivausta. Joustavat tuotteet kannattaa kuositella eli muotoilla märkänä heti pesun jälkeen. Pesulämpötilasuositus on 30 astetta.

Merinovilla

Käytämme tuotteissamme paljon merinovillaa. Merinovillamme on eettisesti kerittyä ja 100-prosenttisen mulesing-vapaata. 

Käyttämämme merinovillalanka on myös Superwash-käsitelty. Superwash-käsittely tekee villasta konepestävän, ja sen ansiota villa ei huovu tai kutistu herkästi. Villasta tulee myös helpommin värjättävää ja entistä vähemmän kutittavaa.

Merinovilla on upea luonnonmateriaali, joka puhdistaa itse itseään, joten sen liiallista pesua kannattaa välttää. Voit raikastaa merinovillan tuulettamalla; paikallisia tahroja voit pyyhkiä kostealla liinalla. Kun peset merinovillavaatetta vedellä, käytä aina kädenlämpöistä tai viileämpää vettä. Villatuotteille on saatavilla omat laadukkaat pesuaineensa. Merinovilla on märkänä hyvin painavaa, ja siksi se kannattaa kuivattaa tasolla venymisen välttämiseksi. Merinovilla lämmittää talvella ja viilentää kesällä, mikä tekee siitä verrattoman luonnonmateriaalin!

Villan luonteeseen kuuluu se, että hankautuessaan materiaali pilliintyy eli nukkaantuu - huomioithan tämän, jos tuote on kosketuksissa esimerkiksi takinkaulukseen. Villaneuletuotteiden huoltoon on saatavilla esimerkiksi käteviä nukkakampoja ja -harjoja.

Neulostuotteeseen saattaa lisäksi tulla langannousuja, jos se jää kiinni esimerkiksi tarranauhaan, kynteen tai johonkin muuhun terävään. Myös tämä on tyypillisiä neulokselle, ei valmistusvirhe. Sileä ja tiheäpintainen neulos on vähemmän herkkä langannousuille.

Noudata aina tuotteen pesuohjetta. Jos tuotteessa on konepesun salliva merkki, käytä villapesuohjelmaa. 

Pipojen tupsut

Suosittelemme irrottamaan tupsut ennen asusteen pesua.

Harsot & pyyhkeet

Harsokankaamme on valmistettu luomupuuvillalangoista. 

Tarvikkeet ja merkit

Hyödynnämme kaikkien tarvikkeidemme tuotannossa (langat, merkit, nauhat, napit ynnä muut) pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat luotettavia sekä laadukkaita toimijoita. Kaikki tarvikkeemme valmistetaan joko Suomessa tai EU:n alueella, ja ne ovat Öko-Tex-käyttöturvallisuusstandardin mukaisia. 

Käyttämämme nahkamerkit ovat aina nahkajäljitelmää. Samoin turkistupsumme ovat tekoturkista tai luonnonkuiduista valmistettuja.