Materiaalit ja hoito-ohjeita

Materiaalit

Metsola tuotteet on tehty kestämään. Teemme parhaamme taataksemme tuotteidemme laadun ja pitkäikäisyyden. Valitsemme materiaalimme erittäin huolellisesti ja seisomme arvojemme takana.

Metsola tuotteet täyttävät kaikki Öko-Tex-tuoteturvallisuus ominaisuudet. Öko-Tex on kansainvälinen tuoteturvallisuusmerkki. Merkki takaa asiakkaalle, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä. Tiukimmat vaatimukset ovat 1.luokan tuotteilla, joihin kuuluvat vauvojen ja alle 3-vuotiaiden tuotteet.

Yhteinen lainsäädäntömme EU:n alueella valvoo tuoteturvallisuuden toteutumista.

Metsola käyttää omien tuotteidensa valmistuksessa ainoastaan GOTS sertifioituja luomupuuvillalankoja. GOTS (Global Organic Textile Standard) on kansainvälinen luomutuotannosta kertova materiaali- ja tuotesertifikaatti. Tuotteessa käytetty materiaali on jäljitettävissä sen alkulähteille asti. Standardiin sisältyy myös koko valmistuskaaren kattavia sosiaalisia sekä ympäristövastuuta koskevia kriteereitä.

Trikoo ja joustocollege

Valtaosa tuotteistamme valmistetaan erilaisista trikoo- ja collegekankaista. Kaikki valmistetaan, neulotaan ja printataan aina lähituotantona EU:n alueella.

Trikoo- ja collegevaatteita pestäessä, noudatathan aina pesulapun pesuohjeita. Pese tuotteet aina samanväristen kanssa ja moniväriset vaatteet, vaatteen vaaleimman sävyn mukaan. Nurinpäin kääntäminen pidentää vaatteen käyttöikää. Emme suosittele rumpukuivausta. Joustavat tuotteet kannattaa kuositella märkänä, heti pesun jälkeen. Pesulämpötila suositus on 30 astetta.

Merinovilla

Käytämme tuotteissamme paljon merinovillaa. Merinovillamme on eettisesti kerittyä 100 % mulesing-vapaata merinovillaa. Käyttämämme villalanka on Superwash-käsitelty. Superwash-käsittely tekee villasta konepestävän ja sen ansiota villa ei huopuunnu tai kutistu niin herkästi. Villasta tulee myös helpommin värjättävää eikä se kutita ihoa.

Merinovilla on upea luonnonmateriaali, joka puhdistaa itse itseään ja sen liiallista pesua kannattaa välttää. Voit puhdistaa tuulettamalla ja paikallisia tahroja voit pyyhkiä kostealla liinalla. Kun peset merinovillavaatetta vedellä, käytä aina kädenlämpöistä tai viileämpää vettä. Villatuotteille on saatavilla omat ekologiset pesuaineet. Merinovilla on märkänä hyvin painavaa ja siksi se kannattaa kuivattaa tasolla venymisen välttämiseksi. Merinovilla lämmittää talvella ja viilentää kesällä - mikä verraton luonnonmateriaali!

Villan luonteeseen kuuluu, että hankautuessaan materiaali pilliintyy eli nukkaantuu - huomioithan tämän, jos tuote on kosketuksissa esimerkiksi takinkaulukseen. Neulostuotteeseen saattaa tulla langannousuja, jos se jää kiinni esim. tarranauhaan, kynteen tai johonkin muuhun terävään. Myös tämä on tyypillisiä neulokselle, ei valmistusvirhe. Sileä ja tiheäpintainen neulos on vähemmän herkkä langannousuille.

Noudata aina tuotteen pesuohjetta.
Jos tuotteessa on konepesun salliva merkki, villa suositellaan pestävän villapesuohjelmalla
Muista aina 100 % merinovilla-asusteissamme käsinpesu!

Pipojen tupsut

Suosittelemme irroittamaan tupsut ennen pipojen pesua.

Harsot / pyyhkeet

Harsokankaat täyttävät Öko-Tex-tuoteturvallisuusominaisuudet ja ne ovat valmistettu GOTS sertifioiduista luomupuuvillalankoista. Harsojen materiaali on 100 % luomupuuvillaa.

Tarvikkeet ja merkit

Käytämme kaikissa tarvikkeissamme (langat, merkit, nauhat, napit jne.) lähialueemme pitkäaikaisia yhteistyökumppaneita, jotka ovat luotettavia sekä laadukkaita toimijoita. Kaikki tarvikkeemme valmistetaan joko Suomessa tai EU:n alueella. Kaikki tarvikkeet ovat turvallisia ja Öko-tex sertifioituja. Käyttämämme nahkamerkit ovat aina nahkajäljitelmää. Samoin käyttämämme turkistupsut ovat tekoturkista tai luonnonkuidusta valmistettuja.

REACH-kemikaaliasetus

Ympäristölainsäädäntö ja -vaikutukset otetaan huomioon niin raaka-aineiden ja kemikaalien valinnassa kuin työmenetelmissäkin. Toimittajamme ovat velvollisia noudattamaan REACHin, EU:n kemikaaliasetuksen, määräyksiä. REACH-kemikaaliasetuksen tavoitteena on varmistaa ympäristön ja terveydenhuollon korkea taso ja samalla lisätä EU:n kemianteollisuuden kilpailukykyä korkeilla turvallisuusvaatimuksilla ja tuotekehityksen edistämisellä. REACH velvoittaa teollisuutta aiempaa suurempaan kemikaaliriskien hallintaan ja tuottamaan turvallisuustietoa koko toimitusketjussa. www.reachneuvonta.fi