Metsolan tarina

Metsolan tarina alkaa rakkaudesta ja huolenpidosta – ja intohimo kestävien ja kauniiden vaatteiden suunnitteluun leiskuu edelleen.


Metsola on perustettu vuonna 2007 ja se on yksi vanhimmista suomalaisista lastenvaatebrändeistä. Brändi sai alkunsa nostalgisesta retrobuumista ja toi markkinoille rohkeat värit sekä kuosit tuomaan iloa suomalaisten lapsiperheiden pukeutumiseen. Metsolan tyyli on vuosien varrella kasvanut ja muuttanut muotoaan, mutta pysynyt tunnistettavana, persoonallisena itsenään. Yllätykselliset mallistot, villit kuosit, herkät röyhelöt ja leikkisät nallenkorvat kuvastavat hyvin Metsolaa.


Metsola sai uuden omistajan tammikuussa 2021 kotimaisesta perheyhtiö SGN Group Oy:stä. Valtaosa vuonna 1933 perustetun konsernin liikevaihdosta tulee Suomesta, mutta sillä on merkittävää liiketoimintaa myös mm. Ruotsissa ja Baltiassa. SGN Groupin toimialoihin kuuluvat motor sports, urheilu ja vapaa-aika, kuluttajatuotteet, maatalous- ja konekauppa sekä teollisuuslaitteet. Konsernin pääkonttori sijaitsee Vantaalla.


Rakkaus on tulevaisuuden tekoja.


Metsolan upeat värit, graafiset leikkaukset ja kuosit luovat tunnistettavan brändin, jonka vaatteista on vuosien saatossa tullut arvostettuja ja haluttuja keräilytuotteita laatutietoisten perheiden vaatehyllyille. Metsola valmistaa tuotteensa luomupuuvillasta lähituotantona, ja huolellisen suunnittelun tuloksena syntyy vaate, jolla on pitkä elinkaari ja joka kestää kulutusta. Me haluamme pitää huolta tärkeimmistä asioita ympärillämme: neljän vuoden-ajan luonnosta, joka on samaan aikaan niin vahva ja herkkä. Tahdomme, että lapsemme saavat nauttia luonnon kausittain muuttuvasta, ihmeellisestä kauneudesta nyt ja aina. Koska rakkaus on tulevaisuuden tekoja.


Puuvillakankaidemme valmistusmenetelmiä- ja prosesseja kehitetään koko ajan ekologisempaan ja kestävämpään suuntaan. Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen tuotteissamme kasvaa vuosi vuodelta. Metsola etsii jatkuvasti yhteistyökumppaneita, jotka kiinnittävät huomioita tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyteen ja tähtäävät luonnonvarojen kestävään käyttöön, sekä kehittävät uusia, modernimpia tapoja valmistaa materiaaleja vaateteollisuuteen. Pelkkä luomupuuvillan käyttö ja eettiset valmistustavat eivät kuitenkaan tee vaatteesta ekologista. Siksi kannustammekin asiakkaitamme kierrättämään vaatteet uusille käyttäjille! Mitä̈ useammalla lapsella tuotteet ovat käytössä̈ sitä ekologisempi ja pidempi vaatteen elinkaari on.


Menestyvän lastenvaatebrändin taustalla on toisiaan tukevan tiimin valtava osaaminen ja rajaton, villi luovuus!


Metsolan vaatteista on vuosien saatossa tullut rakastettuja ja haluttuja aarteita. Sana suomalaisesta laadusta ja puhtaudesta on kiirinyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle, ja intohimoisen tiimin katse onkin suuntautunut ulkomaan markkinoille. Yhdessä tekemisellä pilke silmäkulmassa ja vastuuta kantamalla niin ympäröivästä luonnosta kuin toisista uskomme saavuttavamme paljon.


Rakkaudella,
Metsola team