Metsolan tarina

Metsolan tarina alkaa rakkaudesta ja huolenpidosta
– ja intohimo kestävien ja kauniiden vaatteiden suunnitteluun leiskuu edelleen

Metsola on perustettu vuonna 2007 ja se on yksi vanhimmista suomalaisista lastenvaatebrändeistä. Brändi sai alkunsa nostalgisesta retrobuumista ja toi markkinoille rohkeat värit sekä kuosit tuomaan iloa suomalaisten lapsiperheiden pukeutumiseen. Metsolan tyyli on vuosien varrella kasvanut ja muuttanut muotoaan, mutta pysynyt tunnistettavana, persoonallisena itsenään. Yllätykselliset mallistot, villit kuosit, herkät röyhelöt ja leikkisät nallenkorvat kuvastavat hyvin Metsolaa.

“Koko tekemisemme keskellä ovat olleet kestävät materiaalit ja vahvat printit, joita aikuiset rakastavat, mutta joihin kuitenkin ihastuvat aina ensiksi lapset. Tärkeää on, että lapsia ei aliarvioida, eikä heitä tarvitse pukea kuin aikuiset. Lisäksi ajattelemme, että vaatteiden tulee kestää niin, että niillä on käyttöarvoa myös sen jälkeen, kun oma lapsi kasvaa niistä ulos”, sanoo pääsuunnittelija Riina Pulkkinen.

Rakkaus on tulevaisuuden tekoja
– siksi Metsolan kaikki toimintatavat ovat ekologisia ja kestäviä

Metsolan upeat värit, graafiset leikkaukset ja kuosit luovat tunnistettavan brändin, jonka vaatteista on vuosien saatossa tullut arvostettuja ja haluttuja keräilytuotteita laatutietoisten perheiden vaatehyllyille. Metsola valmistaa tuotteensa luomupuuvillasta lähituotantona, ja huolellisen suunnittelun tuloksena syntyy vaate, jolla on pitkä elinkaari ja joka kestää kulutusta. Me haluamme pitää huolta tärkeimmistä asioita ympärillämme: neljän vuodenajan luonnosta, joka on samaan aikaan niin vahva ja herkkä. Tahdomme, että lapsemme saavat nauttia luonnon kausittain muuttuvasta, ihmeellisestä kauneudesta nyt ja aina. Koska rakkaus on tulevaisuuden tekoja.

Puuvillakankaidemme valmistusmenetelmiä- ja prosesseja kehitetään koko ajan ekologisempaan ja kestävämpään suuntaan. Kierrätysmateriaalien hyödyntäminen tuotteissamme kasvaa vuosi vuodelta. Metsola etsii jatkuvasti yhteistyökumppaneita, jotka kiinnittävät huomioita tuotantoprosessien ympäristöystävällisyyteen ja tähtäävät luonnonvarojen kestävään käyttöön, sekä kehittävät uusia, modernimpia tapoja valmistaa materiaaleja vaateteollisuuteen. Pelkkä luomupuuvillan käyttö ja eettiset valmistustavat eivät kuitenkaan tee vaatteesta ekologista. Siksi kannustammekin asiakkaitamme kierrättämään vaatteet uusille käyttäjille! Mitä useammalla lapsella tuotteet ovat käytössä sitä ekologisempi ja pidempi vaatteen elinkaari on. 


Menestyvän lastenvaatebrändin taustalla on toisiaan tukevan tiimin valtava osaaminen ja rajaton, villi luovuus!

Metsolan vaatteista on vuosien saatossa tullut rakastettuja ja haluttuja aarteita. Sana suomalaisesta laadusta ja puhtaudesta on kiirinyt myös Suomen rajojen ulkopuolelle, ja intohimoisen tiimin katse onkin suuntautunut ulkomaan markkinoille. Yhdessä tekemisellä pilke silmäkulmassa ja vastuuta kantamalla niin ympäröivästä luonnosta kuin toisista uskomme saavuttavamme paljon.

 

Rakkaudella, Metsola team